ND – Politiek

Politiek RSS feed

Politiek

DEN HAAG - Staatssecretaris Sharon Dijksma houdt vast aan haar voornemen om in de melkveehouderij zogeheten dierrechten in te voeren als de sector het fosfaatplafond – een met Brussel afgesproken milieugrens – overschrijdt.
Posted: April 25, 2015, 6:20 am
Toen VVD en PvdA tien dagen lang onderhandelden over bed, bad en brood, bleef het bij de SGP stil. Collega-gedogers D66 en ChristenUnie vonden het een beschamende vertoning: D66-leider Alexander Pechtold zei dat de onderhandelingen over een basaal mensenrecht ‘Nederland volstrekt belachelijk maken’ en Arie Slob vroeg de regeringspartijen te stoppen met ‘politiek armpje drukken’.
Posted: April 25, 2015, 6:19 am
DEN HAAG - Dat gemeenten binnenkort moeten stoppen met het opvangen van illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers is 'logisch', vindt premier Mark Rutte. 'Daarmee zitten zij terugkeer in de weg.'
Posted: April 24, 2015, 5:44 pm
LEIDEN - Met het akkoord over de opvang van illegalen hebben coalitiepartijen VVD en PvdA ‘alleen een Haags probleem opgelost’. Om het te laten werken, zullen zij eerst fors moeten onderhandelen met de gemeenten.
Posted: April 24, 2015, 6:31 am
DEN HAAG - In nieuwe regels van de SGP-jongeren voor het omgaan met radio en tv staat niets over principiële bezwaren tegen audiovisuele media. Wellicht vanwege een andere nieuwe regel: over interne discussies moet je zwijgen.
Posted: April 23, 2015, 6:01 pm
DEN HAAG - VVD en PvdA halen opgelucht adem: er ligt een akkoord over de opvang van illegalen. De vraag is echter hoe lang die opluchting duurt. Terwijl de inkt van de afspraken nog niet droog is, klinkt er al oorverdovende kritiek op het 'broddelwerk'. Buiten de coalitie lijkt niemand ervan overtuigd dat het gaat werken.
Posted: April 23, 2015, 5:34 pm
DEN HAAG - Er is grote behoefte aan een ‘Europese islam’ die zich nadrukkelijk manifesteert. Echte ruimte voor de islam binnen ‘onze christelijke cultuur’, ontstaat pas wanneer vanuit die religie de waarden van de westerse samenleving actief worden ondersteund.
Posted: April 23, 2015, 7:09 am
DEN HAAG - Na ruim een week onderhandelen zijn coalitiepartijen VVD en PvdA het woensdagavond eens geworden over de opvang van illegalen. Toch klinkt er nu al kritiek op de afspraken.
Posted: April 22, 2015, 7:10 pm
DEN HAAG - De gewezen strafpleiter Bram Moszkowicz zette dinsdag zijn eerste schreden op het politieke toneel. Op muziek van Frank Sinatra werd hij door zijn partij binnengehaald als nieuwe lijsttrekker.
Posted: April 22, 2015, 7:02 am
DEN HAAG - Het kabinet stuurt echt geen vertegenwoordigers naar de herdenkingen van de Armeense genocide.
Posted: April 22, 2015, 6:59 am
DEN HAAG - Coalitiepartijen VVD en PvdA zijn het bijna eens over het bieden van ‘bad, bed en brood’ aan illegalen en uitgeprocedeerde asielzoekers. Het ‘moet kunnen’ dat zij daar vandaag een akkoord over sluiten, zeggen ingewijden.
Posted: April 22, 2015, 6:58 am
DEN HAAG - Minister Lilianne Ploumen moet vijf miljoen euro vrijmaken voor de steun aan mensen met een beperking in ontwikkelingslanden. Daarvoor pleit ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind vandaag in een Kamerdebat over ontwikkelingshulp.
Posted: April 22, 2015, 4:00 am
DEN HAAG - Het kabinet zet de komende zes maanden geen mensen uit naar delen van Centraal- en Zuid-Somalië. Somaliërs die uit het buitenland terugkeren naar die gebieden, lopen het risico geëxecuteerd te worden door de islamistische terreurbeweging al-Shabaab.
Posted: April 21, 2015, 6:33 pm
DEN HAAG - Binnen een jaar vertrekt Tweede Kamerlid Louis Bontes alweer bij VNL. Hij kan zich niet vinden in de keus voor lijsttrekker Bram Moszkowicz.
Posted: April 21, 2015, 7:44 am
DEN HAAG - Het overleg tussen coalitiepartijen VVD en PvdA over de opvang van illegalen ging maandag onverminderd door. Beide partijen spraken, verspreid over de dag, urenlang met elkaar op het ministerie van Sociale Zaken.
Posted: April 20, 2015, 6:54 pm
DEN HAAG - Prostituanten die zich misdragen of die gebruikmaken van te jonge prostituees, moet het Openbaar Ministerie (OM) naar verplichte hulpverlening kunnen sturen. Instanties als Jellinek en De Hoop zouden daar een specifiek hulpaanbod voor moeten ontwikkelen.
Posted: April 20, 2015, 6:39 pm
DRACHTEN - De ChristenUnie kiest een andere grondslag dan aanvankelijk werd voorgesteld door het Wetenschappelijk Instituut. De nieuwe tekst is volgens partijvoorzitter Piet Adema wervender. 'Maar we worden geen vrijzinnige partij.'
Posted: April 20, 2015, 5:18 am
DEN HAAG - De ChristenUnie krijgt een grondslag met daarin een verwijzing naar de Geloofsbelijdenis van Nicea. Deze verwijzing maakt volgens partijvoorzitter Piet Adema duidelijk dat de ChristenUnie geen vrijzinnige partij is. 'Wij willen elkaar blijven aanspreken op het verzoenende en verlossende werk van Christus.'
Posted: April 20, 2015, 5:05 am
DEN HAAG - Met een uitgebalanceerde verklaring hebben Tweede Kamervoorzitter Anouchka van Miltenburg en GroenLinks-Kamerlid Linda Voortman vrijdag verklaard dat zij een streep zetten onder de ‘lekkwestie’.
Posted: April 18, 2015, 6:32 am
DEN HAAG - VVD en PvdA hebben na – wederom – uren vergaderen nog steeds geen akkoord over de opvang van illegalen. Wat zijn nu de opties? Wordt het een centrale opvang in de weilanden bij Duitsland, of toch de rechter?
Posted: April 18, 2015, 6:14 am
BARNEVELD - Het Barneveldse SGP-raadslid Henk van den Brink gaat zelfstandig verder. Hij is het niet eens met de conclusie van de gemeente, dat hij niet integer heeft gehandeld.
Posted: April 17, 2015, 5:49 pm
DEN HAAG - Coalitiepartijen VVD en PvdA breken zich het hoofd over de vraag of illegalen moeten worden opgevangen. De vraag is wat dat nog uitmaakt. Gemeenten zijn niet van plan zich veel van 'Den Haag' aan te trekken.
Posted: April 16, 2015, 6:46 pm
DEN HAAG - Het gedoe rond 'bed, bad en brood' is de zoveelste crisis in de uitruilcoalitie van VVD en PvdA. Er is voor gewaarschuwd.
Posted: April 16, 2015, 6:06 pm
DEN HAAG - Het kabinet moet gewoon opvang bieden aan uitgeprocedeerde asielzoekers en illegalen. Dat stelt VN-rapporteur Philip Alston. Hij levert felle kritiek op de discussie daarover tussen VVD en PvdA.
Posted: April 16, 2015, 9:44 am
DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil de bewijslast omdraaien bij schadegevallen door aardbevingen in Groningen.
Posted: April 16, 2015, 7:01 am