ND – Politiek

Politiek RSS feed

Politiek

DEN HAAG - Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het Openbaar Ministerie (OM) er actief werk van maakt mensen die het geweld van terreurgroep ISIS verheerlijken, strafrechtelijk te vervolgen.
Posted: August 22, 2014, 6:15 am
DEN HAAG - Bij alle internationale onrust zou je haast vergeten dat er een Nederlandse politicus is die van haatzaaien wordt beschuldigd: Geert Wilders van de PVV.
Posted: August 21, 2014, 5:55 pm
DEN HAAG - ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers gaat ervan uit dat het kabinet de verheerlijking van terreurgroep ISIS harder gaat aanpakken. Maar de islamitische gemeenschap heeft ook huiswerk. ‘Het is teleurstellend hoe weinig kritiek er klinkt.’
Posted: August 21, 2014, 5:55 pm
ZINTAN-MISRATA-BENGHAZI-TRIPOLI Sinds de nieuwste ronde van de burgeroorlog (medio mei) in Libië begon, zijn ruim duizend doden gevallen en tienduizenden mensen gevlucht. De strijd gaat tussen een verdeeld leger, onderling vechtende islamitische strijdgroepen en lokale milities.
Posted: August 21, 2014, 5:55 pm
Wat hebben Tweede Kamerleden met boeken? Wie is hun favoriete schrijver en wat lezen ze in de vakantie? Vandaag: Liesbeth van Tongeren van GroenLinks.
Posted: August 21, 2014, 6:39 am
NIJMEGEN - Het beleid van minister Ploumen om democratie in ontwikkelingslanden te bevorderen, is op verkeerde aannames gebaseerd, waardoor er weinig van terecht zal komen. Dat concludeert ontwikkelingsdeskundige Jelmer Kamstra, die - met financiële hulp van het ministerie van Buitenlandse Zaken - hierop volgende week in Nijmegen promoveert.
Posted: August 21, 2014, 4:00 am
ERBIL - Het kabinet moet militaire middelen inzetten om de christenen en yezidi’s in Noord-Irak te helpen beschermen tegen de terreurbeweging ISIS. Daarbij zou het om meer moeten gaan dan inlichtingen verzamelen.
Posted: August 20, 2014, 6:00 pm
DEN HAAG -Defensie is weer helemaal hot. Maar de symbolische injectie die het kabinet in petto heeft voor de krijgsmacht gaat het tij niet keren.
Posted: August 20, 2014, 4:00 am
CAÏRO-GAZA - Na de zoveelste schending van een bestand in de Gazastrook blijkt een wapenstilstand als oplossing een illusie. Het denken gaat langzamerhand verder dan het accepteren van de status quo.
Posted: August 19, 2014, 6:10 pm
DEN HAAG - In Landgoed Nijenhuis in Diepenheim spreekt het kabinet vandaag over economisch herstel en internationale spanningen. In 1999 zocht het tweede kabinet-Kok tijdens zo’n sessie tevergeefs naar een visie.
Posted: August 18, 2014, 6:20 pm
DEN HAAG - Het begrotingsoverleg is maandag in een vriendelijke sfeer begonnen; de vijf partijen willen eruit komen. De aantrekkende economie én de MH17-ramp zorgen voor een heel ander beeld dan een jaar geleden.
Posted: August 18, 2014, 6:04 pm
DEN HAAG - Een 'kwaliteitslabel' voor seksbedrijven moet helpen in de strijd tegen mensenhandel.Zo kunnen bedrijven laten zien dat ze hun zaken op orde hebben, stelt juriste Paulien Wilthagen.
Posted: August 16, 2014, 7:07 pm
DEN HAAG - In uiterst scherpe bewoordingen heeft het kabinet vrijdag afstand genomen van antisemitische uitingen, discriminatie en haatzaaien.
Posted: August 16, 2014, 5:31 am
DEN HAAG - De maatregel die het mogelijk maakt dat ouders tot een ton belastingvrij aan hun kinderen schenken voor het kopen of verbouwen van een huis, stopt eind dit jaar.
Posted: August 15, 2014, 4:54 pm
DEN HAAG – TILBURG - De Nederlandse rechter heeft voldoende juridische middelen om op te treden tegen uitingen die bedoeld zijn om gelovige minderheden te treffen.
Posted: August 15, 2014, 7:11 am
DEN HAAG - De roep om Europese militaire steun voor de Koerdische regering, die in Irak strijdt tegen de terreurbeweging ISIS, klinkt steeds harder. Vandaag komen EU-ministers bijeen in een spoedvergadering. Minister Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) sluit een Nederlandse militaire bijdrage niet uit.
Posted: August 14, 2014, 5:37 pm
Wat hebben Tweede Kamerleden met boeken? Wie is hun favoriete schrijver en wat lezen ze in de vakantie? Vandaag: Martin Bosma, Tweede Kamerlid voor de PVV.
Posted: August 14, 2014, 6:14 am
DEN HAAG - Iedere ervaren politicus weet het: juist op vakantie zit een ongeluk in een klein hoekje. ‘Als Van Aartsen er wél was geweest, had hij twee of drie opmerkingen gemaakt en was de zaak klaar geweest.’
Posted: August 14, 2014, 4:00 am
DEN HAAG - Iedereen viel over haar heen, nadat Yasmina Haifi had getwitterd dat zionisten achter ISIS zitten. Maar de rijksambtenaar heeft er geen spijt van. ‘Nederland meet met twee maten als het gaat om de vrijheid van meningsuiting.’
Posted: August 13, 2014, 5:36 pm
DEN HAAG - De gemeenteraad van Den Haag wil nog deze week een spoeddebat houden over de gebeurtenissen in de Schilderswijk. Burgemeester Jozias van Aartsen ligt onder vuur en komt woensdag terug van vakantie.
Posted: August 12, 2014, 6:53 pm
DEN HAAG - Het kabinet brak de missie op de rampplek van vlucht MH17 vorige week mede af vanwege de Russische troepenopbouw aan de grens met Oekraïne. Ook nam de dreiging van gijzelingen toe. Toch zijn de meeste lichamen en bezittingen van slachtoffers al in Nederland.
Posted: August 11, 2014, 5:54 pm
BRUSSEL - Vorige maand dwong het Europees Parlement de regeringsleiders van de lidstaten akkoord te gaan met de benoeming van Jean-Claude Juncker tot voorzitter van de Europese Commissie. Betekent dat een overwinning van de democratie, of zelfs 'het volk', op de Europese politieke elite? Zo stellen sommigen het voor. Maar Esther de Lange, delegatieleider van het CDA in Brussel, nuanceert: 'Alles binnen de EU is een kwestie van balans.'
Posted: August 9, 2014, 7:02 pm
DEN HAAG - De pogingen van het kabinet om de export van uitkeringen naar Marokko te beperken, lopen vast in een juridisch moeras.
Posted: August 9, 2014, 6:18 am
DEN HAAG - Het Nederlandse kabinet is zich bewust van de ernstige situatie van minderheden in Irak, en steunt de bijeenkomst van de VN-veiligheidsraad om de opmars van ISIS te bespreken.
Posted: August 8, 2014, 7:57 am
DEN HAAG - Oud-politici komen maar moeilijk aan een nieuwe baan. Een toppositie in het bedrijfsleven is slechts voor weinigen weggelegd. Driekwart van de voormalige parlementsleden heeft een bestuurlijke functie.Moeizame overstap van politiek naar bedrijfsleven
Posted: August 7, 2014, 5:19 pm