ND – Politiek

Politiek RSS feed

Politiek

DEN HAAG - Voor ongeveer 21.000 mensen die door het generaal pardon in Nederland mogen blijven, is het nagenoeg onmogelijk een Nederlands paspoort te bemachtigen. Zij kunnen niet voldoen aan de strenge regels waarvoor ze eerder wel een uitzondering kregen.
Posted: October 24, 2014, 5:55 pm
DEN HAAG - In de dromen van de architect was het Tweede Kamergebouw een open, gastvrij huis. Het was te mooi om waar te zijn. Toegangspoortjes en draaideuren moeten de veiligheid garanderen.
Posted: October 24, 2014, 7:00 am
DEN HAAG - De bezuinigingen op het pensioensparen pakken desastreus uit voor het nabestaandenpensioen van grootverdieners. Sterven zij na 1 januari 2015, dan krijgen hun partners een veel lager nabestaandenpensioen dan nu. Hoe jonger de grootverdiener, hoe lager het nabestaandenpensioen. Dat kan twintigduizend euro lager uitvallen.
Posted: October 24, 2014, 6:57 am
DEN HAAG - Het integriteitsbeleid van het ministerie van Veiligheid en Justitie faalt. Interne onderzoeken naar kwesties rond belangenverstrengeling, mogelijke strafbare feiten en grensoverschrijdend gedrag door justitiepersoneel geschieden vaak te laat, hapsnap of paniekerig. Dat blijkt uit justitiedocumenten.
Posted: October 24, 2014, 6:51 am
DEN HAAG - Als het aan de Tweede Kamer ligt, wordt de Zondagswet afgeschaft. Toch gebeurt dat voorlopig niet.
Posted: October 23, 2014, 6:05 pm
ROTTERDAM - De overheid moet op afstand blijven, maar het bedrijfsleven kan niet zonder sturende overheid. Burgers zijn ook zelf verantwoordelijk voor duurzaam gedrag.
Posted: October 23, 2014, 7:26 am
DEN HAAG - De overheid heeft te vaak hoge verwachtingen gewekt bij de burgers. Doordat die verwachtingen niet worden waargemaakt, wordt het vertrouwen van de burger geschaad. De SGP is bezorgd over deze ontwikkeling en komt met een plan.
Posted: October 20, 2014, 8:19 am
DEN HAAG - Waarom zijn veel burgers ontevreden over de politiek in Nederland? Politicologe Claartje Brons (33) deed er voor haar promotiestudie onderzoek naar. Ze bepleit dat politici en partijen meer oog hebben voor wat burgers bezighoudt. ‘Burgers willen dat politici respectvol met elkaar omgaan en dat ze oog hebben voor het grotere belang van Nederland.’
Posted: October 18, 2014, 8:20 am
DEN HAAG - Het kabinet is niet van plan de Zondagswet zonder meer in te trekken. Eerst moet er een onderzoek komen naar ‘hoe dat zal worden ervaren’.
Posted: October 18, 2014, 8:11 am
DEN HAAG - Officier van justitie Jolanda de Boer hoopt dat het wetsvoorstel om klanten van gedwongen en uitgebuite prostituees strafbaar te stellen, leidt tot meer meldingen van misstanden. ‘Maar ik zal ook niet schromen om klanten die naar deze prostituees blijven gaan, te vervolgen.’
Posted: October 17, 2014, 6:15 pm
DEN HAAG - Bert Koenders is ‘de logische persoon’ om Frans Timmermans op te volgen als minister van Buitenlandse Zaken. Dat zei premier Mark Rutte vrijdagmiddag, nadat Koenders was beëdigd door koning Willem-Alexander.
Posted: October 17, 2014, 6:15 pm
DEN HAAG - Klanten van prostituees die kunnen weten dat een vrouw onder dwang werkt, moeten een celstraf krijgen van maximaal vier jaar of een boete tot twintigduizend euro. Dat staat in een initiatiefwet die PvdA, SP en ChristenUnie vandaag presenteren, meldt de Volkskrant.
Posted: October 17, 2014, 6:19 am
DEN HAAG - De Centraal-Afrikaanse Republiek gaat een ‘gitzwarte toekomst’ tegemoet, zegt Tineke Ceelen. Maar weinigen lijken zich er druk om te maken. De wereld kijkt nu naar Irak en Syrië.
Posted: October 17, 2014, 4:00 am
DEN HAAG - Is het een verkiezingsmanoeuvre, of is er meer aan de hand? CDA en D66 hebben de handen ineen geslagen om het kabinet te dwingen tot snelle hervorming van het belastingstelsel.
Posted: October 16, 2014, 6:10 pm
DEN HAAG - Oudgedienden staan niet langer op ChristenUnie-lijst voor Eerste Kamer. De lijst is een stuk korter dan in 2011.
Posted: October 16, 2014, 6:10 pm
DEN HAAG - De Tweede Kamer is kritisch op de grote financiële steun aan de Gazastrook, die bedoeld is voor wederopbouw na de recente oorlog met Israël. Zonder een definitief staakt-het-vuren is het een kwestie van tijd voordat de regio weer vernield wordt, is de angst.
Posted: October 16, 2014, 7:22 am
DEN HAAG - Het kabinet doet nog geen uitspraken over de oorzaak van de ramp met vlucht MH17. Ook sluit de regering niet uit dat er bedrijven worden ingehuurd om de brokstukken te bergen.
Posted: October 15, 2014, 5:50 pm
DEN HAAG - Alle mensen die in Nederland verblijven, ook illegalen, hebben recht op een ‘adequate levensstandaard’, inclusief voedsel, kleding en onderdak.
Posted: October 15, 2014, 8:53 am
DEN HAAG - Als het aan hem ligt, staan we niet te lang stil bij het feit dat hij vier jaar premier is. Rutte heeft niks met jubilea. Hij viert zijn verjaardag niet eens. ‘Ik heb nooit begrepen waarom mensen zo enthousiast worden omdat iets op een bepaalde datum heeft plaatsgevonden.’
Posted: October 15, 2014, 8:46 am
DEN HAAG - Op voorstel van VVD-senator Loek Hermans, fractievoorzitter van de grootste fractie in de Eerste Kamer (16 zetels), komt er een commissie die het functioneren van beide Kamers gaat onderzoeken.
Posted: October 15, 2014, 6:50 am
DEN HAAG - Bert Koenders volgt komende vrijdag Frans Timmermans op als minister van Buitenlandse Zaken. Eindelijk wordt hij daar echt de baas. De PvdA krijgt er een scherpslijper bij, de VVD zal hem nauwlettend in de gaten houden.
Posted: October 15, 2014, 4:00 am
DEN HAAG - De pensioenfondsen krijgen te maken met nieuwe, strenge spelregels. Volgend jaar geldt als overgangsjaar, begin 2016 wordt het hele pakket van kracht. De nieuwe spelregels moeten de pensioenfondsen na ruim tien jaar gedoe crisisbestendig maken.
Posted: October 14, 2014, 4:00 am
DEN HAAG - Prostituees die willen stoppen met het werk, kunnen daarbij straks in heel Nederland ondersteuning krijgen. Het kabinet investeert de komende vier jaar 12 miljoen euro in de uitstapprogramma’s die worden aangeboden door hulporganisaties of gemeenten.
Posted: October 13, 2014, 5:32 pm
DEN HAAG - De overheid moet zich bij het bestrijden van de jihad niet uitspreken over de interpretatie van de islam, vindt de ChristenUnie/SGP in Den Haag. De raadsfractie presenteert een serie ideeën om radicalisering aan te pakken
Posted: October 13, 2014, 5:16 pm
DEN HAAG - De ChristenUnie eist minimaal twee belangrijke aanpassingen in de nieuwe spelregels voor de pensioenfondsen voordat ze komende week akkoord gaat met de kabinetsplannen met de pensioenen.
Posted: October 13, 2014, 7:35 am